Verhalen en recepten

Verworven Smaak

Ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van Restaurant Vesters is het boek Verworven Smaak uitgegeven. Het boek bevat verhalen en recepten, verdeeld over zes themahoofdstukken. De vormgeving baseerden we op oude kookboeken en voorbeelden uit de boekenkast van chef en schrijver Jeroen Vesters.

Meer

“Jeroen was een leerling van me, een aantal jaren geleden, bij een cursus culinair schrijven. Dat was een feest, in ieder geval voor mij. Zijn liederlijkheden moesten soms wat gesnoeid worden en aan opdrachten gaf hij steevast een volslagen andere wending dan verwacht. Binnen de lijntjes kleuren lukte nooit. Maar de room en de olijfolie en de fond dropen tussen de regels uit. Meteen suggereerde ik dat hij een boek moest maken, een bundeling van zijn genoteerde eet-anarchie. Maar ja, dat alles moest wel voor, na of tussen de service, mise en place, verbouwingen en een vermoeden van een privéleven gebeuren. Het is dan toch gelukt en daar plukken wij, u en ik, de vruchten van. Verrukkelijk koken kunnen er veel, vandaag de dag in Nederland. Maar daar kwijlend goed over schrijven niet. Daarvoor hebben we Jeroen.”

Onno Kleyn in het voorwoord van ‘Verworven Smaak’

Cover

Cover

Het boek is genaaid gebonden in een oud roze linnen band, voorzien van een gouden folie stempel en een koningsblauw leeslint. Een knipoog naar het verleden in een hedendaags jasje.

Binnenwerk

Binnenwerk

In het binnenwerk zijn de foto’s van foodfotograaf Willem van Santen paginavullend geplaatst. Zo komen ze mooi tot hun recht. Een deel van de foto van de volgende pagina zie je aan de rand van de pagina, alsof de film van Jeroen’s leven als kok al bladerend wordt afgedraaid.

Iconen

Iconen

De vier iconen op de cover verbeelden de identiteit van Jeroen Vesters als chef: de passievolle kok, de duivelse kunstenaar, de getergde ondernemer en de vrome gastheer. De iconen voor de titelbladen verbeelden de thema’s Wat wij doen, Vrouwen, Op reis, Familie, Wijnkenners en hunne kuren, De Consoli sessies en het hoofdstuk met basisrecepten.

Meer weten?

Meer weten over dit project? Neem contact op met Eric Paul Kuijpers: 06 21 80 71 70 / ep@kukel-kuijpers.nl

Kukel & Kuijpers

work
Hatertseweg 23
6533 AB Nijmegen
The Netherlands
work +31 (0)24 20 22 076