De bijzondere kenmerken van een precisieweegschaal

In sommige gevallen is een precisieweegschaal echt noodzakelijk. Denk aan het samenstellen van medicijnen, chemicaliën of bij laboratoriumwerk. In alle situaties waarbij tot op de milligram of zelfs microgram nauwkeurig de hoeveelheid moet worden bepaald, is een precisieweegschaal het perfecte meetinstrument. Behalve dat deze apparaten dus zeer nauwkeurige metingen kunnen verrichten, soms zelfs tot de microgram nauwkeurig, hebben ze vaak nog andere unieke kenmerken. Wij vertellen je er meer over.

Stabiliteit en herhaalbaarheid:

Deze meetinstrumenten bieden consistente resultaten bij herhaalde metingen. De stabiliteit van bijvoorbeeld OHAUS precisieweegschalen zorgt ervoor dat de metingen niet variëren, zelfs niet bij langdurig gebruik. En dat is in veel gevallen, zoals bij medicijnen, cruciaal.

Tarrafunctie:

Met de tarrafunctie kun je het gewicht van een container aftrekken, bijvoorbeeld een weegschaalpan of de verpakking van de stof, zodat alleen het gewicht van de inhoud wordt gemeten. Dit is handig bij het afwegen van monsters in containers.

Kalibratie en justering:

Precisieweegschalen zijn zodanig ontworpen dat ze regelmatige kalibratie en justering mogelijk is. Dit is essentieel om betrouwbare resultaten te (blijven) garanderen. Het gaat er daarbij om de precisieweegschaal zo aan te passen dat de meetafwijking ten opzichte van de standaard lager is dan de toegestane afwijking voor de toepassing. Kortom, justeren zorgt ervoor dat het meetinstrument correct en nauwkeurig werkt, zodat betrouwbare metingen kunnen worden uitgevoerd.

Verschillende weegmodi:

Precisieweegschalen bieden veelal verschillende weegmodi, zoals gram, milligram, karaat, ounce, enz. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen en voor de internationale markt.

Bescherming tegen omgevingsinvloeden:

Als je op de gram nauwkeurig werkt, wil je niet dat je weegschaal wordt beïnvloed door trillingen, elektromagnetische interferentie of zelfs luchtstromen. Elke kleine factor kan de weging beïnvloeden en zo effect hebben op het resultaat. Daarom hebben precisieweegschalen meestal een behuizing die ze beschermt tegen deze factoren en waardoor de nauwkeurigheid wordt gewaarborgd.

Kortom, precisieweegschalen hebben unieke kenmerken waardoor ze betrouwbaar en nauwkeurig resultaat leveren. Dat maakt ze onmisbaar in laboratoria, onderzoeksinstituten en industrieën waar nauwkeurige metingen van cruciaal belang zijn.

Scroll naar boven